Rakenna huvimaja – saat ohjeet meiltä ilmaiseksi

Hanke esittely:

Annamme täysin ilmaiseksi huvimajan suunnitelmat (17 a4 sivua). Tavoitteena on löytää mahdollisimman monta hankkeesta kiinnostunutta nikkaroitsijaa Suomen maasta, joten jakamalla tämän hankkeen olet osaltasi turvaamassa tiedon leviämistä toivotuille tahoille.

Suunnitelmat koskevat pinta-alaltaan 5,5 neliömetrin kokoista klassisen tyylisuunnan 6-kulmaista huvimajaa. Huvimajan tekee poikkeukselliseksi katon muoto, joka on kaareva.

On suositeltavaa, että hankkeeseen ryhtyvällä olisi aikaisempaa kokemusta vähintään puuntyöstöstä, rakentamisesta ja ”nikkaroinnista”. Kyseisen huvimajan rakentaminen on haastava hanke, jota ei voi suositella ”vasta-alkajalle”. Mutta aina voi kysellä apua tutuilta rakentajilta tai vaikka pyytää joltain valmiiksi rakennettuna.

On toivottavaa, että jaat asiaa eteenpäin, vaikka huvimajan rakentaminen juuri sinua ei koskisikaan.

Tämän kaltaista pitäisi syntyä

Tavoitteena on tarjota valinnanvaraa perinteisille huvimajoille. Yksi syy on myös syvällisemmin tutkia huvimaja kulttuuria sekä nähdä mahdollisimman monta erilaista lopputulosta samasta lähtökohdasta. Tärkeää on myös vaalia käsityötaitoa sekä klassisempaa rakennustyyliä sekä ennen kaikkea olla jakamassa iloisia kesäisiä hetkiä ulkona.

Suunnitelmien täydellinen noudattaminen ei ole pakollista, voi poiketa niistä oman makusi mukaan.

Projektilla ei ole määrättyä aikataulua. Suunnitelmia luovutetaan ainakin toistaiseksi ja palautteita kerätään ainakin 1-2 vuotta.

Hyväksyttyäsi ehdot sekä jakamalla hankkeen Facebookissa eteenpäin olet oikeutettu saamaan huvimajan piirustukset itsellesi. Mene osoitteeseen https://www.facebook.com/rakennussuunnitteluTAARO/ , jaa hanke Facebookissa ja pyydä piirustukset sähköpostitse. PDF paketin koko noin 4452 Kt / 17 sivua. Piirustuksia ei lähetetä realiajassa, vaan työajanpuitteissa 1 – 5 pv – malttia siis.

Hanke on oltava jaettuna lähettämishetkellä !

 

Ei rekisteröitymistä, ei tietojen keruuta, ei liittymistä mainos viestiketjuun, ei mielipiteiden keruuta jne.

 

hankekuva4

Käyttöehdot:

Tekijänoikeudet suunnitelmiin omistaa Rakennussuunnittelu TAARO.

Suunnitelmia ei saa kopioida, lähettää tai välittää eteenpäin ilman erillistä lupaa. Suunnitelmat saadaan vain oikeuden haltijan esittämästä paikasta tai lähetettynä.

Nämä huvimajan suunnitelmat eivät kaikilta osin vastaa normaaleja rakennus- tai rakennepiirustus merkintöjä ja viivatyyppejä, ne ovat lähinnä yleiskaltaiset ohjeet.

Suunnitelmia ei saa käyttää liiketaloudelliseen käyttöön (mm. myytäväksi tai sarjatuotantoon). Luonnollisesti valmis tai keskeneräinen huvimaja saa siirtyä tontin haltijalta toiselle kiinteistökaupan yhteydessä.

Suunnitelmia saa käyttää vain luonnolliset yksityishenkilöt, jos kuitenkaan omat taidot eivät riitä huvimajan rakentamiseen voi palkata ammattilaisen rakentamisen avuksi.

Hanke voidaan tarvittaessa toteuttaa koulu- tai opetuslaitoksissa / tilanteissa, kuitenkin niin että asiasta on sovittava erikseen.

Huvimaja on toteutettava yksityisenä hankkeena hallitsemalleen tontille, huvimajaa ei saa sijoittaa työpaikoille, yleisille paikoille eikä yleisötapahtumiin jne.

Emme vastaa huvimajan rakennusluvanvaraisuudesta. Hankkeeseen ryhtyvä on itse velvollinen selvittämään paikallisen rakennusvalvontaviranomaiselta rakennelman luvanvaraisuudesta, sijoittelusta, värityksistä jne.

Huvimaja ei välttämättä sovellu (tai ei ole suotavaa) aavoille meri-, tunturi- tai peltoaukeamille mm. avoimuutensa sekä heikon katon kiinnityksensä ansiosta. Huvimaja on sijoitettava mahdollisimman suojaisaan paikkaan tuulilta.

Emme vastaa mahdollisista suunnitelmissa ilmenneistä mitoitus virheistä.

Emme välttämättä voi vastata mahdollisin kysymyksiin tai neuvoihin liittyen huvimajan rakentamisesta.

Emme vastaa myöskään rakennelman säilyvyydestä emmekä sen käyttöiästä.

Hankkeeseen ryhtyvä on itse vastuussa rakentamastaan rakennelmasta.

Hankkeeseen ryhtyvän on itse järjestettävä hankkeelle tarvittaessa neuvonantaja tai valvoja.

Huvimajan rakentaminen ei ole velvoitettua, mutta mikäli päädyt rakentamaan huvimajaa:
– On toivottavaa että lähetät valmiista tai keskeneräisestä hankkeestasi valokuvia sekä mahdollisia kertomuksia tai kokemuksia ja samalla luovut kuvien ja tekstien tekijän oikeuksista (kuvia ja tekstejä voidaan laittaa muiden nähtäväksi ja luettavaksi – tarvittaessa jopa muokaten niitä).

– Suunnitelmia ei tarvitse noudattaa, voit poiketa niistä haluamallasi tavalla.

– Mahdolliset uudet kehitysideat ja huomautukset ovat tervetulleita ja tarvittaessa ohjeita päivitetään ja korjaillaan.

Rakentamisaikataulua hankkeella ei ole, kuvien vapaa saatavuus voi olla rajallinen.

Hanke on voimassa vain Suomessa.

 

hankekuva2